2020-12-28 13:47:21• hírek • Agerpres

Már online is lehet jelentkezni a COVID-19 elleni védőoltásra

Fotó: gov.ro
Fotó: gov.ro

Hétfőtől üzembe helyezték azt az internetes alkalmazást is, amelyen keresztül az érintettek időpontot foglalhatnak az oltásra. Első körben az egészségügyi személyzetet oltják be a járvány ellen, így ők elsőbbséget élveznek. A feliratkozást az ide kattintva elérhető oldalon lehet megtenni.

A koronavírus elleni oltási kampányt koordináló országos bizottság azt is bejelentette, hogy üzembe helyezték az immunizálás utáni esetleges mellékhatások platformját. A bejelentéseket a Gyógyszerek és Orvosi Eszközök Romániai Országos Ügynökségének honlapján (anm.ro), a VACCINARE COVID-19 menüpontnál lehet megtenni egy űrlap kitöltésével, akár online, akár hagyományos módon.


Akik meg szeretnék kapni a koronavírus elleni oltást, azok az online platform mellett telefonon, továbbá a családorvos vagy az önkormányzatok keretében működő szociális igazgatóságok közvetítésével is kérhetnek előjegyzést – derül ki egy rendeletből, amely az oltóközpontok engedélyeztetésének, megszervezésének és működésének szabályait rögzíti.


A koronavírus elleni oltási kampányt koordináló bizottság közleménye értelmében az oltási központokat egészségügyi miniszteri rendelettel hozzák létre a megyei közegészségügyi igazgatóságok javaslatára.


Az oltóközpontok ötfélék lehetnek:

• állandó székhellyel rendelkező központok;
• mobil központok, amelyek a belügy- vagy a védelmi minisztérium alárendeltségébe tartoznak majd;
• mobil oltócsapatok, amely kiszállnak különféle speciális helyszínekre;
• drive-through oltóközpontok, amelyeket a nagyvárosokban hoznak létre;
• a családorvosi rendelőkben kialakított oltóközpontok.


Az oltóközpontok működését a megyei közegészségügyi igazgatóságoknak kell engedélyezniük. A torlódások elkerülése érdekében előzetesen időpontot kell kérniük azoknak, akik meg szeretnék kapni az oltást. Erre online, telefonon, továbbá a családorvosok vagy az önkormányzatok keretében működő szociális igazgatóságok közvetítésével van lehetőség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: